Atago Rx-5000 alpha és Rx-5000i plus digitális refraktométerek

 

Atago Rx alpha / Rx-i digitális refraktométerek

A Legmagasabb Szintű Pontosság

Az RX sorozat a legpontosabb ATAGO refraktométer, egy megbízható és korszerű algoritmussal programozva. A pontosság mellyel büszkélkedhet: ± 0.000010 ND és a ± 0,005% Brix.

Főbb jellemzői:

  • Vizuális “Pass / Fail” kijelzés
  • Programozható felhasználói skála
  • Jelszavas biztonság (A szoftver megfelel a FDA 21 CFR Part 11 előírásainak)
  • Négy beépített mérési üzemmód:

-MODE-1: maximális pontosság. Kijelzi a mérési eredményt, miután a minta elérte a kívánt hőmérsékletet.
-MODE-2: nincs hőmérséklet-szabályozás. Lehetőséget ad, hogy kikapcsolja a hőmérséklet szabályozó modult. Hőmérséklet-szabályozás nélkül, a mért érték 4 másodperc után megjelenik a kijelzőn, ha START gombot megnyomjuk.
-MODE-3: gyors mérési eredmény. A törésmutató és hőmérséklet állandó időközönként mérésével megmutatja a becsült mérési eredményt a kívánt hőmérsékleten.
-MODE-S: emulziós mintákhoz. Kijelzi a mérési eredményt, amikor a minta egy bizonyos szintű stabilitást elér

 
 
 

Törésmutató:

A törésmutató meghatározása egy általános minőségügyi mérési eljárás a gyógyszeripari és vegyipari termékek vizsgálata során. A méréseket állandó hőmérsékleten, általában 20 °C, 25° C, és 40 °C-on kell elvégezni. Az RX-α egység egy belső Peltier hőmérséklet-modullal van felszerelve, így a mérés azonnal elkezdődik, amint a minta hőmérséklete elérte a kívánt éréket.

Brix:

A Brix mérést általában minőségellenőrzési célokra alkalmazzák az élelmiszer és italgyártó üzemek. Az RX-α digitális refraktométert széles körben használják méz, gyümölcslé, fűszerek, és lekvárok mérésére. Az RX-007α minimum kijelzés 0,001% Brix, így tipikusan tea és édesítetlen italok mérésére alkalmas.

Koncentráció:

Ipari felhasználás során az oldatok koncentrációját gyakran kell ellenőrizni. A példák közé tartoznak a vízbázisú forgácsolási olajok és tisztító oldatok, hidrogén-peroxid, hűtőfolyadékok és az alkoholok. Bár a Brix skála általánosan alkalmazott, azonban a felhasználó saját skálát is beprogramozhat a készüléken, hogy az átkonvertált minta értékét jelenítse meg.

Atago Rx alpha sorozat angol nyelvű adatlap

Atago Rx-i sorozat angol nyelvű adatlap