Rigaku KT-100S LIBS Spektrométer

Rigaku KT-100S LIBS Spektrométer

 

Rigaku LIBS spektroszkóp

Laser Indicated Breakdown Spectrometer

Rigaku Analytical Devices a kézi spektroszkópiai analizátorok úttörőjeként megoldásokat nyújt az egészségügy és biztonságtechnika tudomány és technika világának kihívásaira. A LIBS technika lehetővé teszi a fémötvözetek azonosítását, újrahasznosítás és újrafelhasználás, céljából valamint biztosítja a kulcsfontosságú fémötvözetek minőségi vizsgálatát a kritikus iparágakban. Robusztus termékeink, integrált szoftverüknek köszönhetően, páratlan pontosságot és széles körű alkalmazási támogatást biztosít. Lehetővé téve ügyfeleink számára, hogy bárhol és bármikor gyors laboratóriumi minőségű eredményeket érjenek el.

KT-100S Gyors és pontos ötvözet azonosításhoz

A KT-100S kézi fém analizátor néhány másodpercen belül könnyen elvégzi a legnehezebben azonsítható ötvözet vizsgálatát is. A KT-100S lézer által indukált bomlás spektroszkópiát (LIBS) használ, amely lehetővé teszi az ötvözetek megbízható és pontos azonosítását a következő felhasználási területeken:

  • Fémhulladék azonosítás / válogatás
  • Minőségbiztosítás a fémiparban
  • Pozitív anyag azonosítás (PMI) kritikus műveletekben, mint például a repülőgép ipar vagy petrolkémia

 

Speciális könnyűfém azonosítás

A LIBS érzékenye és jól alkalmazható könnyűfémek, például alumínium (Al), magnézium (Mg) és berillium (Be) kimutatására. Ezidáig a megbízható LIBS elemzés nagyon korlátozott volt és tipikusan laboratóriumi környezetre korlátozódott. A kézi KT-100S fémanalizátor a legújabb technológiának köszönhetően, miniatürizált lézeres és spektroszkópiai egységeket használva gyorsan kiterjesztette ezen mérési technikát az ipar különböző területeire. A KT-100S fejlett módszert kínál a legnépszerűbb alumíniumok a 1100, 6061 és a 6063 -, valamint az Al és a szilícium (Si) sárgaréz és a bronz vagy a Be rézben történő egyszerű azonosításához.

A KT-100S LIBS technológia használatával a kiemelkedő analitikai teljesítményénen túl csökkenti a szabályozási engedélyezési és regisztrációs igényeket is, amelyre az előző generációs analizátorok esetében gyakran szükség volt.

Tartós sokoldalúság

A kézi KT-100S LIBS analizátor nemcsak kiváló alumínium analizátor, hanem a népszerű rozsdamentes acél, nikkel és titán ötvözetek típusainak pontos azonosítását is lehetővé teszi. A KT-100S sikeresen átment a szigorú tartóssági teszteken, bizonyítva képességeit a legkeményebb környezetben is. A védelem garantálása érdekében a KT-100S alapos tesztelésen ment keresztül az Egyesült Államok 810-G katonai szabványa szerint. A készülék ütés- rezgés- és cseppállóság tekintetében is kiemelkedő. Ezen felül IP-54 besorolása és biztonsági ablaka védi a poros és nedves környezetet. Mivel ez az első kézi elemző készülék, ami teljesítette ezeket a teszteket, valóban optimális a robusztus használatra. Így a KT-100S minimalizálja az állásidőket és a műszerjavításhoz kapcsolódó költségeket, amelyek előfordultak a hagyományos kézi fém elemzőknél.

Kifinomult ergonómia

A KT-100S kézi LIBS analizátor kialakítása külön osztályba sorolják. Ergonómikus pisztoly alakú, formája optimális egykezes működést tesz lehetővé. Az domború nyomógombokat és a ravasz közelében található „gyorsindítás” navigációs gombot is ennek megfelelően alakították ki. A dönthető képernyő lehetővé teszi az eredmények könnyű leolvasását bármilyen fényben, és érintőképernyőként is használható. A KT-100S jóval kisebb és könnyebb, mint a hagyományos fém analizátorok. Az egyedi tartóállvány, bármikor egy mozdulattal kivehetjük a készüléket és már mérhetünk is vele.

QuickID ™ szoftver

A KT-100S kézi LIBS QuickID szoftvere gyors mátrixválasztást, a kémiai összetétel azonosítást és a besorolást tesz lehetővé. Az eredmények egyszerű „egyezik / nem egyezik” formátumban jelennek meg, és a készülék kiírja az ötvözetet, valamint az elemi összetétel százalékát is. A felhasználók gyorsan új ötvözeteket adahtnak hozzá a fedélzeti könyvtárhoz. A KT-100S automatikus „alvó üzemmóddal” is rendelkezik a jobb akkumulátor élettartam érdekében. A biztonságos használat miatt pedig jelszóval is védhető. A beépített fényképezőgép képeket készít az elemzett fémdarabokról, és ezeket a mért adatokkal együtt USB-n vagy WiFi-n keresztül továbbíthatja is.

Minta felületének előkészítése

Az ilyen típusú ipari környezetben található fém általában szennyezett és oxidált. A KT-100S szabadalmaztatott Drill Down automatikus mintafelület előkészítési funkcióval rendelkezik. A készülék a lézer segítségével képes dinamikusan „fúrni” és az analizátor automatikusan leégeti a fémen található tökéletlenségeket, hogy tiszta felületet és leolvasást érjen el.

A LIBS technológia integrálása olyan előnyökkel jár, amelyek korábban nem voltak elérhetőek:

  • A legkisebb és legkönnyebb kézi LIBS. Az összes ötvözetét könnyedén azonosíthatja.
  • QuickID ™ szoftver. Keressen többet kevesebb idő alatt.
  • Leghosszabb az akkumulátor élettartama. Kerülje a nem tervezett állásidőket.
  • Tartós, tesztelt kivitel. Az ipari körülményekhez.

 

Rigaku KT-100S LIBS angol nyelvű adatlap

Rigaku KT-100S LIBS angol nyelvű katalógus