Tisztelt kromatográfus Kolléga!

A nagy sikerre való tekintettel szeretettel meghívjuk Önt és kollegáját a Lab-Comp Kft. és a Restek Corporation ingyenes, online, gázkromatográfiás előadás-sorozatának következő szériájára.
Az egyes előadások témáját, időpontját és részleteit alább olvashatja. A részvétel előadásonként külön-külön regisztrációhoz kötött. Az egyes regisztrációk után a GoToWebinar rendszere visszaigazoló e-maileket küld, melyek tartalmazzák az összes szükséges információt az előadás online eléréséhez. Az előadások alatt lehetőség lesz kérdések feltételére is.
Az előadás felülete: GoToWebinar
Előadás nyelve: angol

1. Előadás

Dátum: 2020. október 20.
Időpont: 10:00 (10:00 am CEST)
Téma: GC Troubleshooting – Origin of Ghost Peaks
Előadó: Jaap de Zeeuw, Restek Corporation, gázkromatográfiás specialista

Összefoglaló: A gázkromatográfiában néha váratlanul megjelenik egy csúcs, melyet „szellemcsúcsnak” neveznek. Megjelenésüknek a kromatogramokon számos oka lehet: minta szennyeződése, komponensek „keletkezhetnek” az injektorban, gázhálózat szennyeződése, állófázis interakció hatása, komponens lebomlás. A szeminárium a szellemcsúcsok különböző forrásait és a képződés csökkentésének vagy teljes megszüntetésének módjait taglalja.

Regisztrációs link:  https://attendee.gotowebinar.com/register/8762089935689424908

2. Előadás

Dátum: 2020. október 27.
Időpont: 10:00 (10:00 am CET)
Téma: GC Analysis of Water as Component or Components having water as matrix
Előadó: Jaap de Zeeuw, Restek Corporation, gázkromatográfiás specialista

Összefoglaló: Sokan úgy gondolják, hogy a vizet nem szabad a gázkromatográfba injektálni, azonban ez egy mítosz! A víz, mint komponens vagy mátrix viszonylag alacsony hőmérsékleten eluálódik, ezáltal kisebb mértékben árt a kötött állófázisoknak. A vivőgázban-, vagy a szivárgással bejutó víz sokkal nagyobb problémát jelent, mint a fázis/felület hidrolizációja és ezáltal aktív helyek kialakulása a forró oszlopon. A víz, mint komponens több poláris és apoláris állófázison is vizsgálható. A vizsgálat szempontjából a legnagyobb kihívást a reprodukálható injektálás jelenti. Azonban a víz, mint mátrix sokkal nagyobb problémákat okozhat. A vizsgálandó komponenseknek a víztől való elválasztására számos módszer létezik. A víz injektálása is lehetséges, de léteznek egyéb megoldások társ-oldószerek alkalmazásával. A webinár a fent felsorolt témákat fogja részletesen érinteni.

Regisztrációs link: https://attendee.gotowebinar.com/register/4095576769943161100

3. Előadás

Dátum: 2020. november 3.
Időpont: 10:00 (10:00 am CET)
Téma: EZGC Modeling Tools – A GC in your laptop
Előadó: Jaap de Zeeuw, Restek Corporation, gázkromatográfiás specialista

Összefoglaló: Az ingyenes, webalapú, direkt szimuláción alapuló EZGC szoftver segítségével felgyorsíthatja gázkromatográfiás módszerfejlesztését.
A „módszer-transzfer” (method translation) segítségével a már használt hőmérsékletprogramját képes az új körülményeknek (új kolonna, más vivőgáz) megfelelően úgy átalakítani, hogy eluciós sorrendje ne változzon. Emellett képes a már meglévő módszerének vizsgálati idejét csökkenteni, optimalizálni eltérő áramlási sebesség-, vivőgáz- és/vagy rövidebb/vékonyabb belső átmérőjű oszlopok javaslatával.
A másik lehetőség a ProEzGC használata, amely alapvetően egy virtuális GC a laptopban. A felhasználó itt minden gázkromatográfiás paramétert beállíthat, ami fontos a modellezendő komponense szempontjából. Ez magában foglalja a vivőgáz típusát, az áramlási viszonyokat, az álló fázis típusát, az oszlop méreteit és a hőmérsékleti programot is egyaránt. Ezek a modellezési funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy új módszereket fejlesszenek ki vagy javítsák a már meglévőket, valamint vizualizálják a változó körülmények hatását anélkül, hogy cserélni/kipróbálni kellene egy a laboratóriumban rendelkezésre nem álló új GC-oszlopot

Regisztrációs link:  https://attendee.gotowebinar.com/register/4170451312771576332

4. Előadás

Dátum: 2020. november 9.
Időpont: 14:00 (2:00 pm CET)
Téma: Sampling Airborne VOCs with radiello Passive Samplers
Előadó: Jason Herrington, Restek Corporation, gázkromatográfiás specialista

Összefoglaló: A passzív beltéri, kültéri és személyes VOC mintavétel diffúziv, axiális típusú kitűzőkkel már jól bevált technika a környezetvédelmi, ipari és munkahelyi egészségügyi területeken. A radiális típusú mintavevők azonban, mint például a Radiello, számos egyedülálló előnyt kínálnak az axiális típusú készülékekkel szemben. A szeminárium során betekintést nyerhetnek a működésükről, használatukról és előnyeikről egyaránt.

Regisztrációs link:  https://attendee.gotowebinar.com/register/5780280371859012364