Rigaku Progeny ResQ Raman

 

Rigaku Progeny ResQ Raman

 

Rigaku Progeny ResQ Raman

Újgenerációs kézi Raman analizátor.

Hordozható Raman analizátor a gyors kémiai azonosításhoz

A Progeny ResQ 1064nm kézi Raman a sürgősségi beavatkozó egységek, a bűnüldöző szervek és a katonaság számára az iparág legátfogóbb eszközét kínálja. Kémiai azonosításhoz, a CBRNe észleléshez és a kábítószerek osztályozásához, gyors és egyszerű kézi formában.

Az egyre kifinomultabb kémiai fenyegetésekkel és a globális kábítószer-kereskedelemmel szemben a Progeny ResQ megoldást nyújt a felhasználók számára.

  • Gyorsan és pontosan azonosítja a robbanásveszélyes anyagokat még nehéz körülmények között is.
  • A kábítószerek és illegális drogok széles skáláját azonosítja.
  • Reagál a gyanús veszélyes anyagokra, amelyek veszélyeztetik a közbiztonságot.

A Progeny ResQ egy csúcstechnológiájú kémiai azonosító rendszer, amely Raman spektroszkópiát használ az ismeretlen vegyületek azonosítására. A Progeny ResQ a hagyományos kézi és hordozható Raman analizátoroktól eltérően egyedi 1064 nm lézer gerjesztést használ. Az 1064 nm-es lézer kiküszöböli a minta által kiváltott fluoreszcens interferenciát, lehetővé téve a felhasználok számára, hogy sok valós életben előforduló vegyületet azonosítsanak (beleértve azokat is, amelyek színesek vagy színes csomagolásban találhatók), melyek korábban „láthatatlanok” voltak más Raman készülékek számára.

4C technológia veszélyes receptek

A Progeny ResQ kézi Raman elemző képes a 4C technológiával azonosítani az egyedi vegyszereket, amelyek esetleg kombinációban használhatóak prekurzorokként, hogy veszélyesebb anyagokat hozzanak létre belőlük, például robbanóanyagokat vagy tiltott drogokat. A helyszínen elsőkén beavatkozó szerveknek gyakran ismernie kell ezeket a bonyolult recepteket, vagy azonnali segítséget kell bevonniuk külső szakértőktől. Ez szükségtelen késéseket okozhat. A Progeny ResQ kiválthatja ezt a lépést mivel azonosítja a potenciálisan veszélyes anyagokat és a receptúrák alapján automatikusan előre tudja jelezni a veszélyes kombinációkat és figyelmeztetést ad a felhasználónak.

Tartós sokoldalúság

A Progeny ResQ kézi Raman kémiai analizátor az egyetlen hordozható 1064 nm-es Raman spektrométer, amely teljesítette a szigorú tesztet az Egyesült Államok 810-G katonai szabványa szerint és IP 68 minősítéssel is rendelkezik. A készülék egy kézzel is üzemeltethető az érintőképrnyő segítségével vagy a nagyméretű nyomógombok segítségével is, amelyek többrétegű kesztyűn keresztül is jól használhatóak. Progeny ResQ kézi Raman analizátor rendelkezik egy beépített 5 mp-es kamerával is a minta vagy a környezeti kép rögzítéséhez, amelyet csatolhat az elemzési jelentéshez is.

Jellemzők

  • 1064 nm-es lézer előnye, hogy több anyagot azonosít, beleértve a színes anyagokat illetve lehetővé teszi a vizsgálatot színes csomagolásokon keresztül is.
  • Masszív, MIL-STD-810G tesztelt eszköz. Elemzés bármilyen környezetben.
  • Nagyméretű gombok és világos jól látható képernyő a terepi mérésekhez.
  • A legnagyobb szabványos azonosítási könyvtár a megbízható eredményekkel.
  • Automatikus riasztás a potenciálisan veszélyes anyagok kombinációkról.

 

Rigaku ResQ raman angol nyelvű adatlap

Rigaku ResQ raman angol nyelvű katalógus